Jeg føler mig ensom

Det er ikke meget længe siden, at jeg kunne klare månedsvis af alenetid ad gangen, uden at føle den mindste trang til selskab.

Over de sidste måneder, er der sket mange ændringer i mit liv. Jeg har gået fra at have fri 80 procent af tiden. Max 5 procent af min fritid blev brugt på socialt samvær eller andre aktiviteter. Jeg kunne ikke klare mere, jeg fik hurtigt for meget og havde, som den introvert jeg er, brug for meget alenetid til at lade op, til at være mig og til at kunne mærke mig selv bedre.

Som det er nu, føles det som om at mit liv er vendt helt på hovedet og jeg har taget nye vaner til mig, fordi jeg har haft større behov for, at omgås andre mennesker og at have flere aktiviteter i løbet af min uge. Nu har jeg for det meste aktiviteter og arbejde 80 procent af tiden og 20 % af tiden har jeg fri, til at bare være mig. Men sjovt nok, er behovet for at være alene også indskrænket i takt med, at jeg har vænnet mig mere til at være sammen med andre. Det er ligefør at jeg er gået fra at være uafhængig til at være afhængig af andre. Jeg ved ikke, om det er et sundt sted jeg er nu eller om jeg er kommet derud, hvor jeg ikke kan klare at være særligt meget alene. Hvis jeg har været ude og se en veninde eller har været på arbejde, så nyder jeg det, selvom det også kræver meget af mig. Udover min angst er jeg også ekstremt sensitiv af natur, så der er mange ting at tage hensyn til.

Så snart jeg får fri er jeg udmattet men samtidig lettet og glad, men når jeg er hjemme igen begynder uroen at vokse i mig. Jeg kommer hjem til et tomt hjem, hvor der ikke sker noget. Jeg kommer hjem til en hverdag, hvor det generelt set bare er mig. Det føles ensomt og meningsløst, ikke at dele sin hverdag med andre, men måske er det også fordi jeg er ved at vænne mig til min nye livstil. Måske er det fordi, at jeg jeg har været så vant til at være alene altid og været tryg ved det, at pludselig er det hverken helt trygt ude eller hjemme.
Hvis bare jeg kunne finde en balance, hvor jeg hver dag følte mig set og hørt af omverdenen og følte en gensidig kontakt med andre mennesker, hvor jeg kunne mærke min værdi, kunne mærke at jeg betød noget, så ville jeg måske føle mere fred i mig selv.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.