#1 grund til ikke at kæmpe

“Du skal kæmpe for det! Bliv ved med at kæmp! Du må ikke give op!”

Forslagene er mange, når det kommer til, hvordan vi skal forholde os til de udfordringer vi har i vores liv. Det mest almindelige råd man får, er at man skal blive ved med at kæmpe. Kæmp for dit liv, kæmp for din lykke, kæmp, kæmp, kæmp. 

Jeg har kæmpet i mange år, og det har ikke ledt nogle steder hen, tværtimod er jeg blevet mere ulykkelig, mere rådvild og mere magtesløs.

For mig er der forskel på at kæmpe og på at mærke værdifuldheden i mit liv. Er jeg i kontakt med værdifuldheden i mit liv, så er jeg i kontakt med, hvad der er vigtigt for mig og mit ønske om at være der for mig selv, hjælpe mig selv og støtte mig selv erstatter idéen om at kæmpe.

Det at kæmpe er i mine øjne blevet til synonym med at køre mig selv ned, presse mig selv, stresse mig selv og med følelsen af hårdhed.

Det er det modsatte jeg har dyrket i mit liv, nemlig at lære at blive blid, kærlig og tålmodig over for mig selv. Når jeg kæmper, fastholder jeg mig i en gørens-tilstand hvor jeg skal kæmpe mig ud af en svær situation, hvorimod blidhed og kærlighed over for situationen handler om en værens-tilstand.

Det er blevet det vigtigste for mig – at være med det, der er, og den væren opstår, når jeg kan slippe modstanden mod det ubehag jeg oplever og dermed slippe behovet for at kæmpe.

Hvis du har lyst til, har jeg skrevet en e-bog guide om at lære at være med det, der er – den hedder “Sådan lærer du at få empati for dig selv” og kan downloades gratis her.

2 Comments

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: