Tanker; roden til alt ondt

“Jeg vil have fred med mig selv!”, siger du.
Det er et umuligt mål. For alt hvad du gør, for at få fred med dig selv, er med til at ødelægge den fred, som allerede er der. Du har igangsat tankens bevægelse og det ødelægger den fred som er der.
– UG Krishnamurti

Det er tankerne, som gør at vi bliver bange og angste. Det er tankerne som fanger os i enten fortid eller fremtid. Det er tankerne som fjerner os fra Nuet. Det er tankerne som gør, at vi bekymrer os. Det er tankerne som fortæller os, at det er forkert at føle som vi gør, at der er noget galt med os.

I 2012 hørte jeg et interview på Youtube med en psykolog, som talte om angst og om afslapning. Han sagde, at når du er helt afslappet så kan du ikke føle angst. Og det er jo rigtig nok, fordi at afslapning er det modsatte af angst/stress. Ligesom at afslapning er det samme som, at være i Nuet. Når du slapper helt af, så er der heller ikke nogen tanker, så er du bare. Det er derfor jeg elsker ovestående citat, da det er så sigende.
Jo mere vi prøver at fikse en følelse, komme væk fra den, forholde os til den osv. jo mere lidelse skaber vi for os selv, fordi vi fjerner os fra Nuet. Men når vi bare er tilstede med os selv, så forsvinder også ubehaget, for så er vi bare.

Læs mit indlæg om at håndtere tankemylder her.

One thought on “Tanker; roden til alt ondt

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.