Angstens budskab #5

Når professionelle taler om angst, taler de altid om, at angst er ulogisk og irrationelt. Jeg kan fortælle dig, at angst er både rationelt, logisk og ikke en følelse, der er blæst ud af propertioner.

Angst er en overvældende følelse, men der er ingen som vælger den. Den overvælder os, den forskrækker os. Den kommer når vi mindst venter det. Angst er i mine øjne fuldstændig logisk og rationelt. Jeg tror på, at der altid lægger en årsag bagved angsten; om det er fordi du har presset dig selv ekstra hårdt, har lagt låg på en ubehagelig oplevelse eller fordi du har haft en barndom fyldt med utryghed. Uanset hvad, så er din angst ikke blæst op.

Jeg har hørt adskillige gange, at professionelle (psykologer, læger, psykiatrere osv.) siger, at angsten er en følelse som er for ekstrem. På ingen måde! Der er en grund til, at den er så ekstrem. Ofte er den nødt til at være så ekstrem (det er ikke os, som overdriver den, den er virkelig voldsom!) for at få vores opmærksomhed. Jeg ser det lidt, som om at vores sind prøver at fange vores opmærksomhed ved at vælte os omkuld. Angsten siger; “Vågn op. Der er noget du har lukket øjnene for. Der er noget du har overset her. Kig lige indenfor, for der er noget som mangler/er for meget af lige nu”.
Det er lidt som om, at bægeret flyder over, når man oplever angst. At ens sind er så opfyldt at vi reagerer med angst. Eller også er det fordi vi føler en dyb afgrund indeni os, en mangel, som vi mærker når angsten kommer. En frygt.

Uanet hvordan du oplever angsten så vid, at; der er en mening med at den er der, der er en mening med, at den er så voldsom. Den er fuldstændig rationel. Fuldstændig logisk.

2 thoughts on “Angstens budskab #5

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.