11 skridt jeg tog, for at få fred med min angst

Når folk siger “jeg helbredte mig selv for angsten” eller “jeg tog styringen igen” og “jeg overvandt min angst”, så taler det ikke til mig. For mit ønske har aldrig været at bekæmpe angsten eller se den som en fjende eller en sygdom, som jeg skulle kureres for.

Jeg har hele tiden forsøgt at få forståelse for, hvorfor jeg havde angst og hele tiden øve mig i at have empati for mig selv.

Her er en liste over, hvad der hjalp mig, til at gå fra at være totalt hæmmet af socialfobi, til, at jeg for første gang i 7 år, er begyndt at føle mening med og lever mit liv igen.

Det jeg gjorde var, at jeg;

1. ændrede min kost – jeg begyndte at spise flere grøntsager og mere varieret og sørgede for at drikke minimum 2 liter vand om dagen.

2. stoppede med at ryge – og kunne endelig trække vejret helt ned i lungerne igen og føle ro i kroppen. Læs min guide til at stoppe med at ryge her.

3. fandt løsninger i situationen – hvis jeg fx bliver meget overophedet fordi jeg befinder mig i et dårligt indeklima, eller pludselig bliver meget varm, så venter jeg ikke på, at jeg pludselig føler angst, for så vil det overvælde mig gevaldigt. Derfor sørger jeg altid for, at jeg får noget frisk luft, hvis jeg begynder at blive meget varm. Indimellem lader jeg også koldt vand løbe over mine håndled.

4. begyndte at eksponere mig selv for angsten – men uden at presse mig selv. Jeg fandt ud af, hvad der kunne hjælpe mig i situationen til at rumme angsten mere. Læs min gratis ebog om angsteksponering her.

5. trak vejret dybere – både for at få ro i kroppen men også for at mærke kroppen og dens behov mere.

6. øvede mig i, at have empati for mig selv og mine følelser og tanker. Både i hverdagen men også når jeg befandt mig i en angstfuld situation. Læs min gratis ebog om empati her.

7. drak citronjuice, når jeg skulle eksponere mig selv for angsten eller være i store forsamlinger. Citronjuicen hjælper mig, til at komme helt ind i Nuet og slappe helt af i min krop. Den fjerner de stressende tanker og gør at nervesystemet falder til ro. Derudover tager jeg ikke noget medicin, så juicen har været og er min medicin.
Læs mit indlæg om hvordan du laver citronjuice her.

8. begyndte at bruge æteriske olier, til at berolige mit system. Jeg tager nogle dråber på hals, ansigt, nakke, hår og skuldre. Det, som jeg har brugt mest er lavendelolie. De rette æteriske olier kan være med til at få din krop til at slappe mere af.

9. lærte at sætte grænser og sige nej. Hvis jeg kunne mærke, at der var noget som jeg ikke kunne håndtere, så gjorde jeg det ikke. Jeg øvede mig i det modsatte af, at presse mig selv og tage mig sammen.

10. begyndte at øve mig i bevidsthed og meditation. Jeg har aldrig praktiseret meditation i den forstand at jeg sætter mig ned og mediterer, men jeg har øvet mig i at være opmærksom på mine følelser, tanker og krop. Jeg har øvet mig i at trække vejret og være nærværende med mig selv og give følelserne og tankerne lov til at komme og gå, men forblive nede på jorden, og altså på den måde bevare roen i mig selv.

11. startede hos en rigtig dygtig terapeut, som jeg stadig går hos. Hun har støttet mig i min proces og været der, uden at nogensinde presse noget over hovedet på mig, hele tiden med åbne arme og empati for mig og min situation.

——-

Ovenstående liste er for at illustrere, at det at blive ven med sin angst, få fred med sig selv eller at komme tilbage til livet igen, ikke bare handler om et skridt, men handler om en masse små skridt man tager, for at blive sin egen bedste ven, for at hjælpe og støtte sig selv så meget som muligt, for at få en sundere og mere afbalanceret krop og for at få en større ro indeni.

Der vil komme særskilte indlæg om nogle af disse punkter, så jeg kan gå mere i dybden med dem.

Læs forresten min gratis ebog om at blive ven med sin angst her.

Hvad har hjulpet dig allermest i forhold til din angst?

2 thoughts on “11 skridt jeg tog, for at få fred med min angst

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.