7 æteriske olier, som kan reducere din angst

Æteriske olier har haft en kæmpe indflydelse, for mit mentale og fysiske helbred. Så her er en guide over, hvilke æteriske olier der hjælper til hvad. Nedenstående olier er dem jeg selv har benyttet mig af, og kan stå inde for har virket for mig. 

Når vi oplever angst, stress eller depression, er det ikke kun det mentale som bliver påvirket. Hele kroppen påvirkes, både i form at at man har svært ved at slappe af, ens humør bliver påvirket, ens muskler spændes og kroppen føles varm.
Mange æteriske olier virker som et naturligt beroligende middel.

Det kan være rigtigt godt at smøre de æteriske olier på; hals, nakke, skuldre, ansigt, bryst og hår sådan at det kan sive op mod luftvejene og på den måde give den bedste virkning. Jeg anbefaler at man køber økologiske æteriske olier, da det er den reneste form. Det kan være en god ide måske at blande det op med en neutral olie eller med en creme.

Reklame
Klik her for at find et, til et utal af æteriske olier, eller her for at læse hvordan du kan lave dine egne duftpinde!

1. Lavendel 
Der er lavet mange undersøgelser som har vist, at lavendel er god til at berolige nervesystemet og at ændre hjernebølgerne til et mere afslappet stadie. Derudover virker det afkølende på huden. Lavendel er også godt, mod dårlig søvn.

2. Citron
Ligesom jeg drikker juice lavet af hele citroner med skal (læs indlæg her), fordi der er gode olier i citronskallen, hjælper citronolien på samme måde mod stress og angst.
Japanske undersøgelser har vist at effekten kommer på 10 minutter og varer i en halv time. Citron og andre citrusfrugter kan dog også samtidig have en opkvikkende effekt, så det er forskelligt hvordan det virker.

3. Rose
Rose afhjælper både ens nerver og er samtidig godt mod både depression og angst, da rosenolien er med til at man bliver i bedre humør og får et mere positivt sind.

4. Pebermynte
Pebermynte er blandt andet med til, at give én bedre energi og mere fokus, derudover virker den mod kvalme og mavepine, den kan blødgøre ømme muskler samt giver bedre vejtrækning. Alle områder, som kan blive påvirket af angsten.

5. Appelsin
Appelsin er både med til at virke opkvikkende og give én energi og klarhed, men samtidig er det rigtigt godt for både angst, depression og vrede. Derudover virker det mod spændte muskler eller nervøse spasmer.

6. Cedartræ
På mig har cedartræolie virket sådan, at jeg har fået en følelse af at blive grounded. Der er lavet undersøgelser der har vist, at cedartræ forløser serotonin i hjernen, som bl.a. gør at ens humør bliver stabiliseret. Derudover virker cedartræ også til at berolige kroppen og give en bedre søvn.

TIP: Jeg kan anbefale at blande cedartræ og appelsin, både fordi det dufter helt fantastisk sammen, og fordi det giver en både beroligende og energiskabende effekt på samme tid. Det er med til at grounde kroppen, samtidig med at man føler sig frisk og vågen.

7. Rosmarin:
Personligt er jeg ikke glad for duften af æterisk rosmarinolie, men det stopper den ikke fra at have fantastisk virkning. Rosmarin påvirker bl.a. spytkortisolniveauerne (også kaldet stresshormonerne) og er altså med til at reducere ens stress.

Symptombehandle eller ej?
Som en hovedregel mener jeg ikke, at man bare skal symptombehandle ens angstsymptomer, men i situationer, hvor kroppen har så svært ved at falde til ro, kan det være en stor hjælp med disse naturlige remedier, som faktisk hjælper. Det kan godt være at angsten ikke forsvinder, men olierne kan være med til at dæmpe angstfølelsen og de dertilhørende symptomer og gøre at man bedre kan rumme ubehaget på en afslappet måde.

Andre æteriske olier, som er gode mod angst, stress eller depression;
Ylang ylang, bergamot, kamille, lime, mandarin, salvie og patchuli.

Kilder:
Huffington Post, Marlynn Wei, MD, JD, 2016
OrganicFacts.net
drAxe.com
upNature.com

8 thoughts on “7 æteriske olier, som kan reducere din angst

  1. Pingback: - IND TIL KERNEN

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.