3 tips til at finde dit totemdyr

Der findes hundrevis af tests inde på internettet; “What animal are you?”, “Find your spirit animal” osv. Jeg har opdaget hos mig selv, at der er flere metoder som har vist mig, hvad mit totemdyr er. Totemdyret er det dyr, som repræsenterer din kraft og styrke og de kvaliteter som du har brug for i dit liv.

Jeg tror faktisk også, at ens totemdyr kan skifte i løbet af ens liv, fordi vi jo kommer ind i forskellige perioder og fordi vi (heldigvis) udvikler os som menneske.

Her er tre tips til, at finde dit totemdyr: 

1. Drømme
Læg mærke til, hvilket dyr der ofte optræder i dine drømme og/eller hvilke dyr som prøver at få din opmærksomhed. Mit totemdyr er en odder, og det opdagede jeg efter at have drømt gentagne gange om oddere. Det var først da jeg drømte, at en odder vinkede til mig, at det gik op for mig, at min underbevidsthed ville have at jeg skulle opdage, at min totemdyr var en odder. Tidligere har jeg drømt meget om hvaler, men det er ophørt, så måske jeg har haft hvalen som totemdyr og nu odderen?

2. Hvilket dyr taler til dig?
Hvilket dyr kan du godt lide? Er der et bestemt dyr du føler dig draget i mod, som du synes er spændende, sødt eller er nysgerrig omkring? Læs om hvad dyret symboliserer og find ud af om det taler til dig. Du kan også kigge på gamle børnetegninger og se, hvilket dyr du oftest tegnede.

3. Hvad er dit svageste/stærkeste punkt?
Prøv at tænk på nogle kvaliteter ved dig selv, og se på hvilket dyr der har lignende kvaliteter. Du kan sikkert finde mange dyr med samme kvaliteter, men ved at læse om de forskellige dyr, kan du nok tune mere og mere ind på, hvilket dyr som taler mest til dig. Det handler ikke kun om, hvilket dyr man godt kan lide og minder om, men også hvilket dyr som repræsenterer sider af dig, som du måske har mere brug for i dit liv. Så det er med at finde den rette blanding og det dyr, som giver mest mening for dig selv.

De der tests man kan tage på internettet, synes jeg er vand i forhold til, hvad man selv kan udrette ved at lære dyr og sig selv at kende. Find ud af, hvad dine svageste og stærkeste kvaliteter er, og hvordan det hænger sammen med de dyr du minder om eller har brug for inspiration fra.

For at finde ud af, hvad dyret repræsenterer, kan du læse om dyrene og deres symbolik i bøger og på internettet. Dyrene har, som andre genstande og væsener en kollektiv symbolik – visse dyr har også bestemt symbolik alt efter hvilken kultur du er i.
Fx er svanen jo Danmarks nationalfugl, men har ikke nødvendigvis samme symbolik her som i andre lande.

One thought on “3 tips til at finde dit totemdyr

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.