4 typer mad der reducerer din angst

Jeg har før skrevet et indlæg om tarmens helbred, og hvordan det påvirker vores mentale helbred. Dette indlæg kommer til at handle netop om, hvordan kost kan hjælpe eller forværre angsten. Indlægget her afspejler min egen erfaring, kost kan påvirke os så forskelligt, og man kan garanteret finde mange forskellige undersøgelser som viser både noget af det ene og det andet. 

1. Citroner
Undersøgelser har vist, at både duften og smagen af citron, reducerer stresshormonet kortikosteron og er altså stress- og angstdæmpende. Jeg bruger citroner flittigt for at få mere ro i mit nervesystem, og det hjælper mig rigtig meget. (Citroner indeholder også mange antioxidanter)

2. Sunde fedtstoffer
Det er vigtigt at få nok omega 3, og ikke for meget omega 6 (de to skal være i balance). De gode fedstoffer nærer os indefra og beroliger nervesystemet.
De sunde fedtstoffer får du fx igennem nødder, koldpresset olie, hørfrø, avocado og laks.

3. Frugt og grøntsager
Mad, man bliver glad af, er mad som også afhjælper angst og stress og løfter humøret. Prøv især at gå efter mad med antioxidanter, da de er med til at neutralisere de frie radikaler, som er molekyler der interagerer med andre stoffer i hjernen, for at blive ved med at skabe “ravage”, her kan antioxidanterne fungere som de stoffer der arbejder med de frie radikaler og på den måde netrualiserer deres ødelæggende processer.
Jeg har også oplevet at, når jeg spiser grønne grøntsager som f.eks. spinat, grønkål eller rucula, så bliver jeg mere glad og let i krop og sind og jeg føler mig næret indenfra og ud.

4. Vand og vandholdigt frugt/grønt
Vi har i den grad brug for vand, for at kroppen er hydreret og fungerer som den skal. Der er derudover også lavet undersøgelser som viser, at for lidt indtagelse af vand kan påvirke ens angst- og stressniveau. Derudover hjælper vandet til at udskille giftstoffer fra nyrene. Du kan fx gå efter vandmelon, som indeholder 92 % vand og som nok har det højeste indhold antioxidanter og et relativt lavt indhold sukker (6 %).

Husk altid, at lytte til din krop først og fremmest. Jeg kan sagtens komme med råd der virker på mig, men det vigtigste er, at du lytter til din egen krop.

2 thoughts on “4 typer mad der reducerer din angst

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.