5 råd til at reducere stress

En uforløst konflikt, bekymringer, svære relationer, beslutninger og meget andet, kan gøre os stressede. Stress er kroppen i alarmberedskab og starter ofte fra noget udefrakommende.

Her er mine 5 råd til, at reducere stress:

1. Luk øjnene
Nogle gange kan det hjælpe, blot at lukke øjnene (eller evt også tage sovemaske på og/eller ørepropper) og dermed lukke de ydre indtryk ude, for at få roen tilbage.

2. Træk vejret
Tag nogle dybe vejrtrækninger helt ned i maven. Mærk at maven udvider sig og at du giver helt slip i udåndingen. Lad skuldrene sænke sig og kæben hænge helt.

3. Urtete
Jeg elsker kaffe og glemmer også at drikke te. Men te kan være utrolig afstressende og beroligende, især hvis man vælger noget som er beroligende, fx pebermynte, urtete, lakridsrod eller kamille. Gå udenom te med koffein i.

4. Sollys
Solens stråler kan gøre en glad både indeni og udenpå, det løfter altid mit humør og gør at jeg slapper af i kroppen. Hvis der ikke er noget sollys, kan du gå i infrarød sauna, tænde en saltlampe eller prøve en lysterapi-lampe. Det varme lys er beroligende for sindet.

5. Æteriske olier
HVis jeg bliver stresset, elsker jeg at duppe lidt lavendelolie på min nakke og ånde duften af lavendel i. Man kan også benytte sig af duftlamper. Læs mit indlæg om æteriske olier her.

One thought on “5 råd til at reducere stress

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.