4 typer mad der forværrer din angst

Der er madvarer som får kroppen til at reagere på en måde, som kan minde os om angsten. For mennesker der ikke lider af angst, vil de sandsynligvis ikke lægge mærke til de symptomer, men for os med angst, kan det være med til at forværre vores angstsymptomer. 

Her er en liste over madvarer, som kan forværre din angst:

1. Raffineret sukker
Når vi spiser sukker stiger vores blodsukker hurtigt og falder igen (ofte til under det oprindelige niveau). Højt blodsukker betyder, at glukosen i blodet er højt og disse store udsving i blodsukkeret er med til at kroppen får angstlignende symptomer – kroppen bliver altså stresset af de her store udsving.
Et forsøg med kvinder har også vist, at deres risiko for depression var højere, efter deres blodsukker var steget og derefter faldt igen, da det kan være ligesom at crashe.

2. Fed mad
Umættede olier, mad meget meget fedt i eller friturestegt mad, kan også forværre angsten. Jeg oplever, at når jeg spiser meget fed mad, så begynder mit hjerte med det samme at banke meget hurtigere, og det i sig selv kan gøre at jeg har større tendens til at føle mig angst.

3. Koffein og alkohol
Koffein er en stimulans som direkte påvirker centralnervesystemet og gør at man kan blive hyperårvågen.

4. Hvidt brød
På samme måde som sukker, har hvidt brød (og pasta, ris osv.) den effekt, at vores blodsukker stiger og daler hurtigt når vi indtager det, og der er derfor større risiko for at vi føler os mere ængstelige og stressede.

 

Har du lagt mærke til, om nogle af ovenstående har påvirket din angst?

One thought on “4 typer mad der forværrer din angst

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.