Vejrtrækningsøvelse #6

Det indre smil, er en meditations- og vejtrækningsøvelse som fokuserer på, at bringe ro i kroppen og bevidsthed ind i kroppens indre organer.

1. Placér din tunge i din gane, lige bag dine fortænder.
2. Lav et lille smil på dine læber, ved blot at lade mundvigende vende en anelse opad. Det er et smil som man smiler, når man fx tænker på noget rart og afslappende, et salighedssmil, et blidt smil, et roligt smil. Det er vigtigt at du ikke føler at din mund spænder, så er smilet for stort (kig evt på ovenstående billede for inspiration)
2. Træk vejret ind gennem næsen mens du laver det lille smil og har tungen placeret lige bag tænderne.
3. Ånd ud gennem munden og forsøg stadig at bevare det lille smil.
4. Mens du laver vejtrækningsøvelse kan du udvide øvelsen ved at vende din bevidsthed ind i din krop og forestille dig at du smiler indvendigt, at du smiler ind i dine blodkar, ind i dit hjerte, ind i dine lunger, ind i alle dine organer. At smilet gennemstrømmer hele din krop.
5. Fortsæt øvelsen så længe du har lyst.

Hvis jeg har været meget angst, så har jeg brugt denne vejtrækningsøvelse, og den har bragt mig tilbage til Nuet og til at være nærværende med mig selv og endda givet mig en stor ydmyghed.

6 thoughts on “Vejrtrækningsøvelse #6

  1. […] Nogle gange kommer åndenød, fordi der er noget fysiologisk i vejen – det kan være allergi eller problemer med lungerne og der er det en god idé at søge læge. Når vi får åndenød i forbindelse med angst, er der dog nogle ting vi kan gøre, for at håndtere det og mildne det. 4 råd til at håndtere åndenød 1. Vejrtrækningsøvelser Tag nogle dybe vejrtrækninger og kom tilbage i din krop. Jeg får ofte åndenød, hvis jeg har været beskæftiget med et eller andet og min koncentration har været der, så jeg helt har glemt at grække vejret ordentligt. Du kan også sidde i denne eller denne stilling, som hjælper dig til at trække vejret bedre. Læs evt mine andre indlæg, for at få mere inspiration til vejrtrækningsøvelser. […]

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.