En ny tilgang til angsten #8

Lær at eksponere, altså udsætte, dig selv for angsten og de ting som gør dig angst. På den måde kan du lære at håndtere angsten bedre og bedre fordi du ser den i øjnene. 

Du kan f.eks. lave en liste, over de ting, du ikke føler du kan (på grund af angsten), men som du ønskede du kunne. Sæt dem i rækkefølge efter, hvad er er mindst angstprovokerende, til det som er mindst angstprovokerende.Tag derefter hver enkel situation/ting og del den op i mindre dele.
Spørg dig selv; “Hvad skulle der til, for at jeg følte mindre angst, i denne situation?” og “Hvad ville gøre, at jeg havde større mod på at være i denne situation?”.

Et eksempel kan være, at du gerne vil på café med din veninde, men at du føler det stadig er for angstprovokerende til at du gør det. Hvad er det ved situationen, som gør dig angst? og hvad kunne gøre situationen mere overkommelig?
Hvis det handler om, at du er angst for at der er mange mennesker, så sørg for at find en lille, ukendt café og tag af sted udenfor myldretiden.
Hvis det handler om belysningen, så find en café med rar belysning. Handler det om, at du er angst for at skulle bestille, så spørg din veninde om hun kan hjælpe dig med det, eller sørg for at planlæg hjemmefra, hvad du ønsker at bestille.

Det vigtige ved angsteksponering er, at du gør det i dit tempo. For at du skal få noget ud af det og for at man kan kalde det angsteksponering, er det en selvfølge at du oplever angst – dog ikke i en sådan grad, at oplevelsen ikke bliver en succes for dig. Hellere sigte lidt for lavt, end lidt for højt.

Bliv ved at gentage det, som er mindst angstprovokerende, indtil du bliver mere og mere tryg ved det, før du går videre til noget som er mere angstprovokerende for dig.

Download min gratis e-bog og kom i gang med din angsteksponering lige her.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.