5 tips til at tyde dine drømme

Siden jeg var barn har jeg interesseret mig for drømmetydning og da jeg begyndte at bruge computer, fandt jeg en hjemmeside om drømmetydning og udskrev alle siderne, så jeg havde en stak om drømmetydning fra A-Å.

Da jeg fik angst, brugte jeg drømmetydning til at arbejde med angsten og arbejde med mine skyggesider og fortrængte dilemmaer. De gjorde at jeg formåede at ændre mine drømme fra mareridt til almindelige hverdagsdrømme og min hverdag skiftede fra at være konstant anspændt til at jeg kunne slappe mere og mere af.

Her er 5 tips, til at tyde dine drømme

1. Vågn langsomt
Man glemmer ofte drømmene, ligeså snart man åbner øjnene eller bare vender sig i sengen. Så det kan være en god idé at vågne langsomt op, i den forstand at du ikke vender dig pludseligt eller åbner øjnene helt op, for det kan gøre at du glemmer alt på et splitsekund,

2. Brug diktafon
Hav en diktafon (din smartphone) ved sengen, så du kan åbne øjnene halvt, og stadig i et forsøg på at bevare en rolig tilstand, og derved trykke optag og tale ind i den, omkring hvad du har drømt. Sørg for at blive liggende i sengen med lukkede øjne mens du optager, på den måde er det som om, du stadigvæk er i drømmen. Indtal alt hvad du husker, også selvom det måske ikke giver nogen mening. Husk også følelser, fornemmelser, stemninger, farver, lyde osv.

3. Personlige symboler/kollektive symboler
Du kan både analysere drømmen ud fra de kollektive symboler, forstået de symboler som fx bliver brugt når du læser drømmetydning A-Å, altså hvad en elefant eller hvad havet symboliserer helt generelt. Men du kan også analysere ud fra dit eget synspunkt, og spørge dig selv: “Hvad symboliserer dette for mig?” eller “Hvad tænker jeg på, når jeg tænker på denne ting?” eller “Når jeg ser på mit liv, hvor opstår så denne ting henne?”.

4. Alt i drømmen er dig
Overordnet set, afspejler alt i drømmen dig og sider af din personlighed – både bevidste og ubevidste sider. Så hvis du drømmer om et menneske, så tænk på hvad dette menneske repræsenterer for dig, og hvordan du oplever den side i dig selv/dit eget liv. Hvis det er et menneske som repræsenterer styrke, så tænk på, hvor i dit liv du har brug for mere styrke eller hvorfor du har brug for mere styrke – eller måske hvor i dit liv styrken er altoverskyggende. Hvis du drømmer om en ting, er det på samme måde et symbol på noget i dig eller i dit liv.

5. Brug drømmetydningen i din selvudvikling
Se drømmetydningen som en måde, hvorpå du kan udvikle dig selv som menneske. Drømmetydningen er en vejviser som viser dig, hvad du mangler i dit liv, eller hvad der er for meget af i dit liv. Ved at lytte til drømmene og hvad de fortæller dig, kan du begynde at give dig selv, det du manger, øve dig i at komme i kontakt med de sider af dig selv, som du har brug for i dit liv eller fokusere på, hvor i dit liv der er brug for mere opmærksomhed.

Læs også min gratis e-bog “Lær at tyde dine drømme” lige her.

2 thoughts on “5 tips til at tyde dine drømme

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.