En ny tilgang til angsten #10

Her kommer en øvelse i, at få mere afslapning og ro ind i din hverdag med angst.

Ofte kan vi ikke rigtig styre vores tanker og følelser, og det er måske heller ikke meningen vil skal gøre det. Men vi kan lave denne kropslige øvelse, for at få mere ro i vores krop men også for bedre at kunne håndtere de tanker og følelser som til tider kan bombadere os. Jeg synes også øvelsen er god til, at lære at få mere empati og blidhed overfor dig selv.

Mange kan nok nikke genkendende til, at hverdagen kan blive noget travl og stressende, og ofte kan man finde på at gøre alting hurtigt, for at sørge for at nå alting, så man ikke bliver stresset – i stedet ender ens hurtighed med at udkøre og stresse én.

Da min angst var på sig højeste og jeg ikke anede hvad jeg skulle gøre, for at få mere ro ind i min hverdag, begyndte jeg en da at eksperimentere med at gøre ting langsomt.

Jeg øvede mig i bevidste at gøre alting i et langsommere tempo. Jeg gik langsommere, jeg talte langsommere, jeg skrev langsommere, jeg bevægede mig langsommere. Jeg prøvede at få mig selv helt ned i et langsomt tempo – der hvor det næsten begynder at blive lidt grænseoverskridende. Nu som jeg skriver dette indlæg får jeg sådan en trang til at lade fingrene klikke over tastaturet meget langsommere end for 2 minutter siden. Så langsomt, at jeg er bevidst om hvert eneste klik og indeni ser hvert bogstav jeg klikker på. At gøre ting langsommere bringer os mere ind i Nuet, gør os mere fokuserede og forhindre vores hoved i at køre ud af et tankemæssigt sidespor.

Så næste gang du føler dig overvældet og stresset, så prøv at sæt farten ned. Lav det til en form for leg, og se hvor langsom du kan blive – det kan godt være det føles lidt underligt, men giv det et forsøg eller to i løbet af dagen, og se om det virker for dig.
Det er en super god øvelse til at få mere ro. Desuden er det ret svært at trække vejret dybt når man hele tiden er i gang og det er ligeså svært at få ro i sin krop, hvis den hele tiden kører 180 km/t.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.