Din guide til urteteer

Nu kommer de mørke og kolde måneder, og der er ikke noget som at varme og hygge sig med en god kop te. Men ikke nok med at det er hyggeligt at drikke te, så har urteteer en masse gode effekter på krop og sind, og mange er faktisk angst- og stressreducerende.

Da min angst var på det højeste, begyndte jeg at drikke pebermyntete, og det hjalp faktisk en hel del på min uro. Derudover kan jeg mærke effekt af ingefær, som hjælper meget på min fordøjelse. Citron er meget angst- og stressreducerende for mig.

Her er mine yndlings urteer og hvad de bl.a. gør godt for:

1. Kamille
Kamillete hjælper på bedre søvn og kan reducere din angst. Derudover kan det også hjælpe på kvalme eller en urolig mave.

2. Pebermynte
Pebermyntete hjælper på stress, hovedpine og på fordøjelsen. Tilmed kan det forbedre din vejrtrækning, immunforsvar og kvalme.

3. Fersken
Ferskente er både godt for øjne, knogler, tænder og for forhøjet blodtryk. Derudover er fersken også stressreducerende.

4. Hyben
Hybente hjælper på inflammatoriske tilstande i kroppen og fordi hyben indeholder så meget C-vitamin, hjælper teen også på de smerter som kommer af inflammatoriske tilstande, f.eks. slidgigt. C-vitaminen i hyben er også med til også at reducere angst og stress.

5. Chai (kanel, kardemomme, nellike)
Nellike er faktisk smertestillende og hjælper også på fordøjelsen. Kardemomme er godt for vejrtrækningsproblemer, immunforsvaret og også fordøjelsen. Kanel har antiinflammatoriske og antibakterielle effekter og er høj i antioxidanter og hjælper også fordøjelsen og til at balancere blodsukkeret.

6. Citron
Citronte har en meget udrensende effekt på kroppen, fjerner giftstoffer fra blodbanen, giver krop og sind energi og fordi stress er med til at der kommer giftstoffer i blodet, er citron også stressreducerende.
(Jeg har også skrevet et indlæg: “Guide: Sådan laver du citronjuice”, om hvordan citronjuice er min angst-medicin og hvordan man laver juicen).

7. Ingefær
Ingefærte er med til at reducere inflammatoriske tilstande i kroppen, er godt for tarmsystemet og er også stressreducerende.
Personligt oplever jeg stor effekt på min fordøjelse når jeg drikker ingefærte.

Som du kan se, så har alle urteteer faktisk mange af de samme effekter på krop og sind. De er stressreducerende, godt for fordøjelsen, høj i antioxidanter, godt for immunforsvaret, balancerer blodsukkeret og reducerer inflammatoriske tilstande i kroppen. Så du kan nok gå efter en hvilken som helst urtete og få rigtig god effekt fra den! Ovenstående er mine yndlings.

Hvilken urtete er din yndlings? og kan du mærke effekterne fra den?

Læs også mit indlæg “7 æteriske olier som kan reducere din angst”. 

3 thoughts on “Din guide til urteteer

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.