Kærlighed eller frygt: Hvilken tilgang har du?

Kærlighedens virkelig modsætning er frygt. I kærlighed udvider du dig, i frygt skrumper du ind. 

Det var noget i retningen af det Osho engang sagde. At vi har to tilgange til os selv og livet. Enten forholder vi os med frygt eller også forholder vi os med kærlighed.
For en sort/hvid-seer som mig, er det faktisk rart at kunne dele det op på den måde. Det gør det simpelt og forståeligt.

Enten forholder jeg mig med frygt til mit ubehag – jeg forholder mig med frygt til min angst og til de problemer jeg har. Jeg frygter, hvordan fremtiden skal se ud, jeg frygter angsten og frygter hvad angsten kan ødelægge.
Eller også forholder jeg mig med kærlighed, hvor jeg har tillid til mig selv, tillid til angsten, giver angsten lov til at være der og giver den lov til at flyde – for angsten flyder væk af sig selv igen.

Når jeg forholder mig med frygt til mig selv, føler jeg at jeg sidder fast, jeg stivner, jeg bliver utryg. Men når jeg forholder mig med kærlighed – også selvom det kan være skræmmende – så erfarer jeg også, at alt er som det skal være, og at jeg ikke kan løse det ved hjælp af frygten.

Det er interessant at lægge mærke til, hvornår man forholder sig med frygt til sig selv, og hvornår man forholder sig med kærlighed, for når man kan genkende når frygten taler, så kan man lære hvordan man kan erstatte det med en kærlig tilgang.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.