Tilbagefald

I dag er syv dage siden, jeg oplevede tilbagefald i min angst. Det føles ikke som en uge dage, det føles nærmere som syv måneder. Når jeg får et tilbagefald, kan jeg næsten ikke huske, hvordan tingene var før tilbagefaldet….

Når jeg får et tilbagefald, så bliver min angst forstærket og mit behov for at være alene bliver større. Jeg får brug for at lytte til det behov og have tillid til, at behovet for at være alene ikke varer ved. På et tidspunkt får jeg igen behov for at være sammen med andre mennesker, men som det er nu, så er jeg glad for at jeg har den slags arbejde, hvor det skifter fra uge til uge hvor meget jeg arbejder. Der nogle dage til, at jeg skal arbejde igen, så de her dage giver jeg mig selv lov til at være mig selv, sætte mig selv og mine behov først og give mig selv masser af ro.

Tilbagefald… vi lægger så stor vægt på dette, og på at undgå det i vores proces, at vi glemmer at det er en hel naturlig del af livet. Sommetider oplever vi medvind, fremgang og at vi har det godt. Andre gange oplever vi modvind og livet bliver lidt sværere. Men det betyder ikke, at alt det gode er glemt, eller at vi er tilbage til nulpunktet. Det kan føles som at komme tilbage på nulpunktet, men i virkeligheden har vi hele tiden brug for at bevæge os i cirkulære bevægelser i vores liv, en cirkel som ikke bare er det samme igen og igen, men er en ny oplevelse af det samme igen og igen.

Og nogle gange, så ender man bare et sted, hvor det føles som om, at angsten er på sit højeste igen, og at man ikke kan huske hvordan det var at føle sig angstfri for en stund. Det er også okay at være der, hvor det hele føles svært igen, der må vi huske at være søde ved os selv og ikke presse os selv tilbage på sporet, men huske på, hvad det var der virkede for os, dengang det gik os godt, og holde fast i det.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.