At leve ud fra sin kerne

When you find out who you are.
Beautiful beyond your dreams.
Just look around and notice where you are.
Just look around and notice what you see.

I mine øjne, så har alle mennesker en indre kerne som de er født med. Det er deres væsen, deres væren, den som altid er nærværende, i mens at problemer, bekymringer og angst måske er det som fylder og optager ens dagligdag.
Når man kan leve ud fra sin kerne, betyder det at man ikke identificerer sig med sine problemer, følelser og tanker – men derimod blot observerer og iagttager dem ud fra sin kerne. Man lærer med sin tilstedeværelse at rumme, omfavne og acceptere det, som påvirker én. Det kan ses som, at al lidelsen flyver rundt om ørene på én, og at man vælger at lade dem være hvor de er.

Følelser og tanker er noget vi har tilfælles med alle andre mennesker, det siges at der ikke er én tanke der er unik – den er med stor sikkerhed tænkt før – medmindre du altså finder på noget meget, meget unikt; f.eks. “en elefant med stribede ører og gummistøvler på, holder det danske flag i sin snabel og flader ud på en veloursofa…”

Vores tanker er en del af os, men det er ikke dem, vi er. Vi er som væsner helt unikke.
At leve ud fra sin kerne – sit væsen og sin væren, vil sige at man lever et meditativt liv, hvor man kan rumme den man er, og har bevidsthed om sig selv – både hvorfor man føler, tænker og handler som man gør, men også bevidsthed om sin indre kerne. Den del af dig, som du kan mærke er aktiv, når du er fuldstændig afslappet, fuldstændig tryg, fuldstændig uden barrierer – ja det væsen som børn har – fuldstændig tilstede, observerende, nysgerrig og rent. Uanset hvor voksne vi bliver, så har vi stadig det barnlige væsen indeni.
Udover det barnlige væsen, er der jo også den voksne modenhed i, at kende sig selv, at forstå, hvorfor man lider som man gør og altså at kunne benytte sin kerne som en evne til at rumme og elske sig selv.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.