Om at stille sig tilfreds med sine omstændigheder….

Det er længe siden, at det blev klart for mig at jeg nød (og var god til) at arbejde med mennesker. Jeg har holdt mig til at arbejde på plejehjem, da jeg har en hel speciel connection med ældre mennesker. Noget jeg ikke vidste, før jeg begyndte at arbejde med dem! 

Alligevel får jeg perioder, som jeg er i nu, hvor jeg føler mig utilfreds. Jeg føler ikke jeg er hvor jeg skal være, jeg føler det hele er forkert. At jeg burde lave noget andet. At jeg burde føle mig mere tilfreds med mit liv. Fremfor at vente på, hvornår jeg får en fridag igen. Jeg har lyst til at stoppe med at arbejde, og kun bruge min energi på de ting som jeg ikke bliver træt af. De ting, hvor det kun er mig, som kan bestemme hvordan jeg gør, hvor jeg ikke skal passe ind, hvor jeg ikke skal forholde mig til regler eller andre mennesker.

Pga min socialfobi er jeg meget optaget af, hvad andre tænker om mig, og når andre forholder sig til mig, så føler jeg en eller anden grad af angst – større eller mindre alt efter hvem det er.

Vi har kun et vist antal dage her på jorden, og hvis ikke jeg laver noget jeg elsker, eller bare noget jeg er tilfreds med, så er det ikke det værd, tænker jeg.
Jeg kan ikke finde ud af, om det er min mangel på tålmodighed eller udholdenhed, som gør at jeg så hurtigt giver op, eller om det rent faktisk er fordi, der er noget bedre i sigte.

Men hvorfor er man altid på jagt efter noget bedre? Hvorfor er det så svært, at stille sig trilfreds med, hvordan tingene er lige nu?
Jeg prøver at tænke på det sådan, at hvis jeg får det værre og værre, af at lave noget, eller hvis der er flere dårlige ting end gode, så er det nok på tide at finde noget andet. Men måske er det bare fordi, at jeg mangler at have fokus på de ting, som jeg faktisk godt kan lide, og finde min energi og ikke mindst tilfredsstillelse der.

Det er også min angst som driller mig. Min angst gør, at jeg bekymrer mig mere. Den gør at jeg får lyst til at tage afstand til mennesker, og kun lave noget, hvor jeg ikke skal forholde mig til andre eller andre skal forholde sig til mig. Skrive sange, lave mad, hækle eller sidde i solen og trække vejret. På den ene side er jeg ekstremt god til at arbejde med mennesker, og på den anden side skal der meget lidt til, før korthuset vælter og jeg føler mig 110 % overvældet af mig selv og af andre.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.