Skyggesider

I’d rather be whole than good – Carl G. Jung

Da jeg var yngre benyttede jeg mig meget af positive tanker og generelt at se positivt på tingene, mest fordi jeg ikke vidste hvordan jeg ellers skulle håndtere det ubehag jeg havde indeni. Det virkede da også fint, men jeg nåede et punkt hvor jeg ikke kunne være positiv mere, fordi jeg kunne mærke at der var et ubehag indeni mig, som jeg havde vendt ryggen. Et ubehag som begyndte at vokse sig større. Et monster indeni mig, som blev mere og mere væmmeligt, og som jeg følte at jeg var nødt til at flygte mere og mere fra, ved at blive ved at tænke positivt. Men ubehaget begyndte at hale ind på mig, for jeg havde mareridt næsten hver eneste nat. Mørket begyndte at styre mig, det begyndte at æde mig op indefra….

Alle mennesker har både en mørk og en lys side, den mørke side forsvinder ikke, af at man dyrker den lyse side, ved bare at tænke positivt. De to sider er i samspil med hinanden, man kan ikke vælge den ene fra eller til. Vi har brug for begge sider. Hvis ikke blomsterne fik mulighed for at lukke sig om sig selv i mørke, ville de visne af tørke i solen. Hvis vi mennesker ikke bliver venner med vores mørke side, så får det magten over os, og styrer os uden vi er bevidste om det. Vi må tillade begge sider at være en del af os og omfavne vores frygt og had ligeså meget som vi omfavner vores kærlighed.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.