Der er ingen grund til at få folk til at prøve at kunne lide dig

Når man stopper med at få andre til at kunne lide eller acceptere én, så kan man fokusere på i stedet at kunne lide og acceptere sig selv!

Vi gør os så mange anstrengelser for, at folk kan lide os, fx ved at være evigt lyttende, hjælpsomme, over-interesserede, ved at stille en masse spørgsmål til andre eller være meget “ovre i den anden”. Men jo mere vi gør det, jo mindre mulighed er der for, at vi kan være der for os selv, passe på os selv og holde af os selv.
Det betyder så meget for os at andre kan lide os, nok fordi vi også gerne vil undgå at føle os alene og ubetydelige.

Men fakta er det at man kan ikke få andre folk til at kunne lide én. Uanset hvor mange anstrengelser man gør sig, er det ikke ens eget valg om andre mennesker kan lide en.

Denne proces er jeg selv i gang med at øve mig i, derfor påstår jeg heller ikke at jeg ikke prøver at please andre eller få folk til at kunne lide mig, eller at jeg ikke er afhængig af andre mennesker for at føle mig tryg. Jeg tror bare jeg begynder at erfare, at jeg føler mig allermest tryg og allermest god nok, når jeg kan være der for mig selv først og fremmest.

Når jeg kan lytte til mine egne behov og ønsker og handle på dem. Være mere selvisk, men uden at træde andre over tæerne. Være imødekommende, smilende og åben overfor andre, men uden at lægge mig selv på hylden for andre mennesker.

Man kan sagtens være interesseret og omsorgsfuld overfor andre, samtidig med at man sætter sig selv først! Andre mennesker kan også mærke, at du er der for dig selv, og det er en god kvalitet at have – at man er god ved sig selv! Det er noget andre mennesker bliver draget til, og derfor vil der uanset hvad være folk som kan lide at være sammen med én, når man vælger sig selv til frem for fra.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.