Søndags-angst

Det er søndag og i morgen starter skolen igen efter weekenden og jeg kan mærke et angstanfald er på vej op til overfladen.
Jeg hader dette stadie – for jeg kan mærke et ubehag sprede sig og jeg kan hverken gøre fra eller til – jeg ved at angstanfaldet kommer og jeg ved at det er nødt til at komme, men jeg kan ikke fremskynde processen, uanset hvor meget jeg ville ønske at anfaldet ville komme 
nu og ikke først om 3, 4 eller 6 timer. 

Kender du det? Det er søndag og man har haft den skønneste weekend eller ferie, men man kan bare ikke heeelt nyde søndagen, for i morgen venter endnu en arbejds- eller studieuge og man havde lige nået at vænne sig til at have fri.

Dette har været en af mine bekymringer omkring at starte i skole. Skole betyder rutiner, rutiner kan både betyde tryghed og tillid (jeg ved, hvad der skal ske), men det kan også skabe meget angst (fordi jeg ved, hvad der skal ske). Det lyder måske tosset, men når jeg ved hvor jeg skal befinde mig, hvor længe og hvad jeg skal lave så kan jeg nå at tænke tusind katastrofetanker igennem, og selvom jeg har været ærlig overfor mine lærere omkring min angst, så forhindrer det mig stadig ikke i at blive angst, inden jeg skal af sted.

Det er sådan en stor uro og frygtsom følelse, også selvom jeg egentlig ikke kan sætte ord på hvad jeg frygter. Jeg frygter bare… Jeg er utryg og mistillidsfuld..

Så hvad har jeg tænkt mig at gøre ved det? Ingenting. Hverken fra eller til. Jeg vil bare blive ved med at øve mig i, at give mig selv lov til at have det sådan her. Føle mig bange, nedtrykt og utryg. Det gør jeg blandt andet ved at skrive det her. En større erkendelse af hvordan jeg har det, hjælper mig til at jeg bedre kan give mig selv lov til at have det som jeg har det, uden at prøve at blive i godt humør, blive afslappet eller slippe bekymringerne.

Det er ikke farligt at give sig selv lov til det. Jo mere jeg kan give mig selv lov til det, jo mindre behov har jeg for at bekymre mig og frygte fremtiden – jo bedre kan jeg blot være til stede nu og her.

 

 

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.