4 måder vi bekæmper os selv og andre på

Når vi taler med andre om de følelser som er svære for os at håndtere, så taler vi om det for at blive mødt og spejlet – ikke for at blive bekæmpet. Nedenstående er fem eksempler på, hvordan vi/andre bekæmper på. 

Det er vigtigt at pointere, at ofte er vi ikke klar over vi bekæmper. Ja, vi ved ikke engang hvordan vi reagerer – vi reagerer bare. Ikke desto mindre, mener jeg det er vigtigt at begynde at blive bevidst om hvordan og hvorfor vi bekæmper.

De 4 måder, hvorpå vi bekæmper os selv og andre:

1. Ved at bruge udtryk som: “det bliver bedre i morgen”, “prøv at tænk på noget andet”, “der sker jo også mange gode ting for dig”, “der er mange som har det endnu værre”, “er det virkelig så slemt?”

2. Ved at bruge humor. Fx ved at grine lidt af det der bliver sagt eller lave en joke ud af det eller helt simpelt ved ikke at tage det alvorligt.

3. Ved at forsøge at “fixe” situationen/følelsen. Fx: “tror du ikke det ville hjælpe hvis…”, “har du prøvet at…”, “du skal også lade være med at….”, “det bliver ikke bedre når du…”

4. Ved at fejlspejle. Vi glemmer at se hvordan modparten har det, hvad personen fortæller og hvilke følelser personen står med. I stedet har vi tendens til at se ud fra vores eget synspunkt og hvordan vi selv ville håndtere det – dermed opstår der en fejlspejling, for du spejler ikke modparten men er blot i gang med at reagere på den måde som du ville reagere.

Omfavnelse frem for bekæmpelse

At omfavne frem for at bekæmpe handler netop om, at vi tillader vores følelser og tanker at være her, fordi der er en årsag til dem og fordi vi ikke får det bedre af at bekæmpe dem.

Tag mit gratis kursus “Bliv ven med din angst – Fra bekæmpelse til omfavnelse”, lige her.

One thought on “4 måder vi bekæmper os selv og andre på

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.