4 måder at beskytte dig selv fra en følelsesmæssig vampyr

Har du prøvet at tale med et andet menneske, og efterfølgende føle at du enten ikke kan mærke dig selv, er udmattet, træt, drænet, ked af det, bekymret eller på anden måde føler dig mere belastet end inden du så dette menneske? 
Så har du muligvis stødt på en følelsesmæssig vampyr.

En følelsesmæssig vampyr (emotional vampire) er betegnelsen for et menneske som, ikke bare i en given situation, men generelt set, har en tendens til at tære på andre menneskers energi. Det er mennesker som har en tung og/eller negativ energi og som bruger andre mennesker for selv at blive opløftet. Det kan være meget drænende at være sammen med sådan et menneske, men ikke desto mindre så findes de alle vegne.

Her vil jeg dele 4 måder, hvorpå du kan beskytte dig selv, når du er sammen med en følelsesmæssig vampyr.

1. Træk vejret

Bare det at have fokus på din vejrtrækning, kan være nok til at du bringer din opmærksomhed indad – vi bliver drænet fordi vi kommer til at rette opmærksomheden over på den person vi sidder overfor.

2. Tal til dig selv indvendigt

Mind dig selv om, at dette menneske har en stærk effekt på dig, og at det er vigtigt at du er opmærksom på dig selv og husker på at dette menneske har tendens til at være drænende på dig.

3. Spørg dig selv; “Hvordan føles min krop?”

Sig det inde i dig selv, for at rette din opmærksomhed ind på din krop og hvordan den føles. Det kan godt være, at du ikke kan få svar på, hvordan din krop føles, men spørgsmålet i sig selv giver dig større kropsbevidsthed og dermed større fokus på dig selv og dine fysiske og følelsesmæssige grænser.

4. Vær empatisk, men adskil dig

Vis empati overfor dig selv og for modparten, men uden at smide alt hvad du har i hænderne og komme til deres undsætning. Forbliv på din egen banehalvdel, vær kærlig og empatisk, men hold dig stadig adskilt fra denne person. På den måde handler det ikke om at du yder hjælp til vedkommende, men at du – i dig selv – er empatisk og kærlig.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.