3 trin til at omfavne dit ubehag

Jeg har før skrevet konkret om det at vise accept og empati for sig selv, som også hører under det at omfavne sig selv.
Her vil jeg komme ind på, de ting som jeg også beskriver i i mit kursus Bliv ven med din angst – Fra bekæmpelse til omfavnelse nemlig den tre-trins-proces det er, at få en ny tilgang til angst og andre svære følelser.

1. Bevidsthed

Bevidstheden deles op i fysisk og psykisk bevidsthed. Du bliver bevidst om, hvordan du mærker din krop og du skaber bevidsthed om hvad der sker i din psyke – hvilke tanker du har og hvilke følelser du har.

2. Tilladelse 

Ligeledes kan tilladelsen inddeles i to områder – ikke-gøren og accept.
Ikke-gøren handler om ikke at handle på de ting vi mærker, men modsat øve os i ikke at gøre noget, men blot være i det og observere, hvad der sker.
Accept handler om at kunne sige til sig selv, at det er okay at disse følelser kommer, også selvom man måske ikke har fred med det.

3. Empati 

Når vi kan have empati for vores ubehag, er vi skridtet videre, hvor vi faktisk kan nå et nyt niveau i vores bevidsthed og vores tilgang. Vi kan have fred med, at vi oplever et ubehag, fordi vi samtidig kan yde omsorg for os selv..
Egenomsorgen rækker ud til tre områder – den fysiske (vi nærer os selv), kognitive (hvor vi taler til os selv) og følelsesmæssige egenomsorg (vi giver plads og omsorg for følelserne)
Vi kan tage os selv alvorligt, vi kan se hvordan vi har det og vi kan have respekt for den proces. Vi har tålmodighed med os selv og lærer os selv at tage en dag af gangen og behandle os selv som det lille barn vi er indeni, som bare har brug for masser af rummelighed og accept.

Tag mit gratis kursus lige her.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.