Kropsstilling der giver ro i stormen

Hvis man har PTSD eller PTSD-symptomer kan man opleve enten konstant eller i perioder at komme ind i en tilstand af ustyrlig og overvældende uro, utryghed, panik, angst og følelse af at miste sig selv fuldstændig. 

Det er svært at beskrive følelsen, til nogen som ikke har oplevet det, men et angstanfald blegner i forhold til denne følelse.

Det er følelsen af at miste fodfæstet, at føle sig ekstremt utryg, fuldstændig ubeskyttet, udsat og slet ikke kunne mærke sine egne grænser.

På et tidspunkt da jeg var i denne tilstand, kunne jeg ikke gøre andet end at græde og føle mig meget utryg, men så faldt jeg over en traumeøvelse af Peter Levine, som jeg har lyst til at dele med jer andre.

Uanset om man har PTSD-symptomer, angst eller føler sig bange eller utryg, så er jeg sikker på denne øvelse kan give en eller anden form for ro, da den både er med til at afgrænse vores krop, så vores sind ikke fortsætter med at komme ud af kontrol og samtidig giver den os kropskontakt – og dermed mere fokus på krop frem for sind og til sidst giver den en tryghedsfølelse, som kan minde om at få et kram.

Sådan skal du lave øvelsen: 

Sæt dig på en stol og placér din højre hånd i venstre armhule således: din tommelfinger skal være på forsiden af brystkassen og de fire andre fingre på bagsiden af brystkassen, sådan at du med din højre hånd holder om noget af brystkassen, under din venstre arm.

Din venstre hånd krydser du over og lægger på din højre overarm/skulder.

Forbliv i denne position og læg mærke til, hvordan din krop og psyke reagerer.

 

2 thoughts on “Kropsstilling der giver ro i stormen

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.