Den simpleste og mest effektive øvelse

Uanset om du har angst, panik, PTSD-symptomer, er ked af det eller slet ikke kan mærke noget, så er denne øvelse helt fantastisk.

Jeg ved ikke præcis hvad det er ved den, der gør at den er så effektiv, men måske det er en kombination af kropskontakt og egenomsorg der gør at den både er forløsende og samtidig er beroligende.

Der er to udgaver af stort set samme øvelse og den kan kombineres med enten vejrtrækningsøvelser eller omfavnende bekræftelser (som jeg også har skrevet et indlæg omkring).

Jeg plejer at sige følgende, samtidig med jeg laver øvelsen: “Jeg holder mig selv”. Eller: “Jeg holder mig selv i kærlighed”.

Dermed føles det som om, at jeg flyder på et kærlighedshav som bærer mig, hvor jeg kan være fuldstændig tryg og afslappet.

Sådan laver du øvelsen:

Sid eller læg et behageligt sted og luk øjnene (eller hold dem åbne).

Læg én hånd på din mave (enten midt på maven eller lige over navlen) og én hånd på dit bryst (enten midt på brystet eller øverst på brystet, ved kravebenene).

Den anden udgave af øvelsen består i, at du i stedet for at lægge en hånd på din mave i stedet lægger en hånd på din pande.

Eksperimentér dig frem for at finde ud af, hvordan øvelsen er bedst for dig.

God fornøjelse!

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.