Hvad dit kraftdyr kan lære dig

Ved du hvad dit kraftdyr er? Læs mit indlæg her, som kan spore dig hen på, hvad dit kraftdyr kan være. Dette indlæg handler om, hvad kraftdyret kan lære os. 

Uanset hvilket dyr der er vores kraftdyr, så kan det lære os noget om den type menneske vi er samt om hvilke sider af os selv, vi har brug for at udvikle mere.

F.eks. har mit kraftdyr i mange år været odderen. Jeg tror at vores kraftdyr ændrer sig, i kraft med at vi som mennesker ændrer og udvikler os og dermed har brug for ny inspiration.

Info om kraftdyret

Mange forskellige steder kan man læse om odderen – både hvad den universelt og kulturelt betyder, hvad den symboliserer samt hvilken slags dyr den er – hvordan den fungerer med andre oddere, dens dyrebørn, hvordan den bygger et hjem osv. Det handler om at undersøge alle de områder som kan give et præg om, hvad odderen står for.

Sider du kan genkende/ikke genkende

Derefter ser jeg på, hvilke områder jeg kan genkende hos mig selv ved odderen, og kan på den måde sammenligne mig med dyret.

Til sidst ser jeg på, på hvilke områder odderen slet ikke minder om mig, eller områder som står mindre stærkt hos mig. Det er de sider, som jeg har brug for at arbejde med.

Men hvordan gør man så det?


At lære fra sit kraftdyr

Det kan man gøre ved at tune ind på og lægge mærke til, hvornår disse sider kommer eller kan komme til udtryk i ens liv og når der er mulighed for det, så give sig selv lov til at udtrykke disse sider.

Et af odderens stærkeste symboler er dens legesyghed, som er en side jeg godt kan genkende, men som i mange år ikke har været særlig stærk. Jeg har modsat været meget alvorlig og holdt mig selv tilbage og været meget voksen.

De senere år har jeg udforsket min legesyghed mere og mere i den forstand, at når jeg får lysten til at mærke og udtrykke min legende side, så forsøger jeg ikke at stoppe den, men jeg giver plads til den.

Og selv hvis jeg ikke føler der er plads til at være legesyg, så kan jeg stadig godt finde på at være det, hvis jeg har lyst til at udtrykke den side.


Nyt kraftdyr?

Det betyder også at jeg ikke tror mit kraftdyr længere er odderen, fordi min legesyghed har fået så meget plads de seneste år, at jeg ikke længere har samme behov for at skulle lære af odderen som før.
Jeg har heller ikke drømt om en odder i lang tid, der er derimod andre dyr som kommer til min bevidsthed, som fx en ko eller en hval.

Jeg tror at kraftdyrene kommer til os især i perioder hvor vi har brug for forstærket kraft og energi, brug for noget at støtte os op af, en guideline, til at vise os vejen og inspirere os til at udvikle os mere og udfolde andre sider af os selv, og når vi er klar til det, så vil et nyt dyr vise sig for os.

Så længe vi har brug for at lære noget fra dette dyr, så længe vil dette dyr dukke frem i ens vågne og sovende liv.

Hvad er dit kraftdyr?

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.