Jeg kan ikke få det bedre, jeg kan kun få det værre

Mit fokus har i lang tid været på, at jeg skulle få det bedre. Jeg skulle blive rask, jeg skulle være fri af angsten, jeg skulle kunne gøre alt det som jeg ikke kunne på grund af angsten. Men jeg er begyndt at indse, at det ikke kommer til at ske, og det er faktisk okay.

Min angst er opstået på grund af barndomstraumer, på grund af meget stress, utryghed og mistillid igennem hele mit liv. Mit system er blevet så udkørt, så nedkørt – at jeg har udviklet stor skamfølelse overmig selv og derudover angst.

Derfor er mit fokus også nu på et andet sted end at få det bedre. Jeg har fokus på, ikke at udsætte mig selv for noget, som forværrer min angst, stress, skamfølelse og vælger at sige nej til de ting, mennesker eller situationer, som er med til at forværre den tilstand jeg konstant er i.

På grund af at have været så udsat i så mange år, er jeg nu ude på kanten, og her skal jeg nok være resten af mit liv. I en sårbar tilstand, en nemt-påvirkelig-tilstand, en tilstand hvor jeg mærker både de svære følelser og de smukke følelser, en tilstand hvor jeg er meget i kontakt med mig selv, hvor jeg ikke forlader det barn som er indeni mig, som har brug for tryghed, men også en tilstand, hvor hvis jeg udsætter mig selv for noget, som gør mig endnu mere utryg, meget nemt vil komme til at falde ud over kanten, og blive endnu mere påvirkelig overfor stressfaktorer og angsttriggere.

Derfor finder jeg fred i at vide, at jeg er et sårbart og skrøbeligt menneske, og det er der intet galt i. Jeg finder tryghed i, at jeg skal passe på mig selv, give mig selv tryghed, omsorg, tillid og kærlighed. At jeg ikke behøver at stræbe efter at blive noget mere, bedre eller andet end det jeg er lige nu og her. At jeg ikke skal have et mål ude i fremtiden, som jeg kan bevæge mig mod, men i stedet være taknemmelig for at være den jeg er i dette sekund. Passe på mig selv, sige nej når jeg har brug for at sætte grænser, sige ja, når jeg kan mærke jeg har brug for noget, vise mig selv, beskytte mig selv, gå ud af min comfortzone, gå ind i min comfortzone.

Intet er mere rigtigt eller mere forkert, så længe jeg har mig selv med.

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.