BLIV VEN MED DIN ANGST – fra bekæmpelse til omfavnelse

Forbliv i den fysiske observation

Det kan altså kræve stor øvelse blot at blive i observationen, fordi det sjældent bare er kroppen vi mærker – tanker og følelser kører også samtidig.

Der er også hele tiden en lille drillepind (bekæmpelsen – fx den kritiske stemme) som forsøger at minde os om, at det er forkert at få denne reaktion, og at vi skal gøre noget ved det med det samme.

Derfor handler den fysiske bevidsthed om at øve os i at blive ved med at vende tilbage til den kropslige observation.

Selvom der kommer disse dømmende og kritiske tanker (som også ofte gør de fysiske reaktioner endnu stærkere) så handler det om at blive ved at fokusere på, hvad der sker fysisk i din krop.

De kritiske tanker vil skabe endnu flere fysiske reaktioner og dem kan du så blive ved at forsøge at skabe bevidsthed omkring – frem for at bruge krudt på de kritiske tanker (som alligevel dukker frem).

Denne øgede opmærksomed træner dig i at blive ved at komme ind i nuet, og blive ved med at erfare at du ikke skal forholde dig til andet, end det der er her lige nu.

FØLELSESMÆSSIG OG KOGNITIV BEVIDSTHED
Når vi bevæger os videre til næste skridt som er følelsesmæssig og kognitiv bevidsthed, så handler det om at gå skridtet videre, hvor vi bliver bevidste og omfavnende overfor de tanker og følelser som dukker op (nogle gange også som følge af vores fysiske symptomer).

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

4 thoughts on “BLIV VEN MED DIN ANGST – fra bekæmpelse til omfavnelse

Comments are closed.