Om mig

DSC_09711.jpg


Da det hele begyndte

Mit navn er Matilde og jeg er født i 1991 på Sydsjælland. Min opvækst var præget af, at jeg ikke følte en grundlæggende tillid og tryghed til mig selv og omverdenen, derfor flygtede jeg ind i min egen verden. Lang tid tilbage husker jeg, at have svært ved at slappe af og at jeg følte mig ængstelig. Da jeg blev 9 år begyndte jeg at få tvangstanker – dengang vidste jeg ikke hvad det var, jeg karakteriserede det bare som ubehagelige tanker, som jeg var nødt til at tænke til ende.

Angsten tog over
Som 20-årig gik jeg ned med stress og det udviklede sig til invaliderende social angst. Det var første gang jeg oplevede at angsten tog over. Jeg var ikke tryg med nogen, og især ikke dem som stod mig allermest nær. Det var som om, at al den tryghed jeg troede jeg havde, blev revet væk fra mig på et split sekund. Jeg var usikker på mig selv hele tiden, allermest overfor mine venner og familie. Jeg var bange for at blive angst, for at folk kiggede på mig, for at blive rød i hovedet, og for at folk kunne se min angst og min skamfølelse. Derfor holdt jeg mig væk, og jeg så kun andre mennesker, hvis jeg var helt sikker på, at jeg ikke ville få angst. Jeg kunne slet ikke holde ud, at være mig, fordi det var så angstfyldt hele tiden.

Mig i dag
Jeg arbejder hver eneste dag med mig selv og min angst. Angsten er en del af mig, en del af mit liv. Mit fokus har siden jeg fik angst været på, at vise empati og accept for de følelser som opstår i mig, ikke at presse og stresse mig selv, samt at lære mig selv, at det er okay at blive angst.

Jeg har hele tiden interesseret mig for, hvorfor jeg føler, tænker og handler som jeg gør, og hvordan jeg kan bevæge mig i en retning af at omlære de mønstre som har begrænset mig i alle de år. De områder indenfor psyken/angst som optager mig allermest er skam, C-PTSD, barndomstraumer, socialfobi, at være særlig sensitiv, erytrofobi (angst for at rødme) og scoptofobi (angst for at blive kigget på), da det er områder jeg har mest erfaring med og viden indenfor.

Med tre sygemeldinger i ryggen, to år på kontanthjælp, adskillige selvhjælpsbøger, seks forskellige behandlere og et utal af nedture, føler jeg mig på rette vej. Jeg føler, jeg lever ud fra min indre kerne, også selvom det indimellem stadigvæk stormer omkring mig.

– Matilde